Scheringa en AZ willen groot centrum voetbalopleiding

ALKMAAR. Ondernemer Dirk Scheringa en AZ willen de komende jaren het grootste opleidingscentrum voor voetballers van Nederland bouwen. ”Maar als je in Nederland iets wilt, kijkt de overheid eerst hoe het niet kan”, aldus Scheringa, eigenaar van de club, die nog op zoek is naar grond. ”De eerste onderzoeken lopen. We moeten ongeveer duizend procedures doorlopen. Als alles meezit kunnen we over een jaar de eerste paal de grond inslaan. We hebben ongeveer tien hectare nodig”, sprak Scheringa op de nieuwjaarsreceptie van AZ. De club heeft voor het nieuw te bouwen complex het Schotse Glasgow Rangers bezocht. De Alkmaarse club wil voor dit seizoen nog een jonge talentvolle keeper huren omdat eerste doelman Joey Didulica nog last heeft van een hersenschudding.