Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer een discussie tussen publicist Max Pam, historicus Chris van der Heijden, NRC-journalist Marc Chavannes en oud-hoofdredacteur van Trouw Jan Greven over de terugkeer van de religie in het politieke en sociale leven. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Dichter Tsjead Bruinja vertelt over zijn derde bundel Bang voor de bal waarin hij beelden uit de werkelijkheid met elkaar laat botsen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Aandacht voor de film Olivier etc met hoofdrolspeler Dragan Bakema en tevens co-scenarioschrijver. En het winnende verhaal De bankschroef in het literaire magazine Duizend Woorden van Martinus de Kam. Concertzender, 20.00-22.00u.

Casa luna. Gesprek met de bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit en lid van de ChristenUnie Roel Kuiper. Hij geeft zijn visie op de politiek-maatschappelijke veranderingen die het gevolg kunnen zijn van de mogelijke vorming van een CDA-PvdA-CU-kabinet en het einde van de anti-religieuze mentaliteit van de afgelopen jaren. Radio 1, 0.04-1.00u.