Projectontwikkelaar Chipshol schikt met Haarlemmermeer

Schiphol. Projectontwikkelaar Chipshol heeft een schikking getroffen met de gemeente Haarlemmermeer in een al jaren durend conflict over de ontwikkeling van een bedrijventerrein rond luchthaven Schiphol. De gemeente was door Chipshol mede aansprakelijk gesteld voor het in 2003 opgelegde bouwverbod voor het zogeheten Groenenbergterrein. Haarlemmermeer is gisteren met Chipshol overeengekomen voortaan ”constructief” mee te werken met ontwikkelingsplannen. Ook zal de gemeente ”financiële compensatie” betalen, die volgens directeur J. Poot van Chipshol ”in de orde van grootte” ligt van claims die hij heeft ingediend tegen onder meer de provincie Noord-Holland en de luchthaven in hetzelfde conflict. Die bedragen 65 respectievelijk 97 miljoen euro.