Ontslag na fouten in toezicht op verdachte van moord op Jesse

Rotterdam. Reclassering Nederland ontslaat twee medewerkers van de Unit Den Haag, een derde is uit haar functie ontheven. De maatregel is genomen omdat de drie ”ernstige fouten” hebben gemaakt bij het toezicht op Julien C., de verdachte van de moord op de achtjarige Jesse, die op 1 december om het leven werd gebracht in zijn school in Hoogerheide. In 2003 veroordeelde de rechtbank van Breda Julien C. (22) tot twee jaar cel (waarvan een half jaar voorwaardelijk) voor een gewapende overval . Ook werd hij verplicht tot een psychiatrische behandeling. C. brak die therapie na acht sessies af. Een reclasseringsambtenaar ging daarmee akkoord. Volgens Reclassering Nederland had de ambtenaar een second opinion moeten vragen en de zaak moeten voorleggen aan het Openbaar Ministerie, omdat Julien C. nog in zijn proeftijd zat.