nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Bush. Juurd Eijsvogel gaat op zijn weblog Wereld in op de toespraak van president Bush over de aanpassing van zijn Irak-beleid. „Er zaten gevaarlijke hints in dat de VS de oorlog wel eens zouden kunnen laten escaleren tot conflicten met Iran en Syrië. Dat zegt de voormalige nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinksi in een gesprek (te lezen, te beluisteren en als podcast te downloaden) met PBS Newshour. In hetzelfde gesprek oppert historicus Walter Russell Mead dat de nieuwe aanpak misschien juist de opmaat vormt voor onderhandelingen.” www.nrc.nl/wereld

Familienieuws. Marcel Haenen schrijft op zijn weblog Tango over ‘naar, raar, typisch Argentijns familienieuws.’ „Een oma weigert de kleindochter te erkennen die er na een jarenlange zoektocht is achter gekomen dat ze biologisch verwant is aan de grootmoeder. Het is een lang ingewikkeld verhaal en de lezer doet er verstandig aan zich goed te concentreren. Zet de radio maar even uit. Het zit zo. Min of meer. In de nacht van 16 op 17 september 1976 verdween de 22-jarige David Zarco Pérez, architectuur student in Córdoba. Het was de tijd waarin de Argentijnse junta duizenden „subversieve„ mensen oppakte en liet verdwijnen. Ze werden gedood of na verhoor in zee gegooid. David is tot op de dag van vandaag vermist.

De vrouw van David, Raquel Torres, beviel na zijn verdwijning van een dochter. Ze gaf het kind – Pilar – de achternaam van haar tweede man Swedowicz omdat ze naar eigen zeggen bang was voor de mogelijke repressie onder de militaire dictatuur. Pilar, nu 29 jaar oud, groeide op in het besef dat die Swedowicz haar vader was. Tot zes jaar geleden. Lees het vervolg op:

www.nrc.nl/tango

Bush. Juurd Eijsvogel gaat op zijn weblog Wereld in op de toespraak van president Bush over de aanpassing van zijn Irak-beleid. „Er zaten gevaarlijke hints in dat de VS de oorlog wel eens zouden kunnen laten escaleren tot conflicten met Iran en Syrië. Dat zegt de voormalige nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzezinksi in een gesprek (te lezen, te beluisteren en als podcast te downloaden) met PBS Newshour. In hetzelfde gesprek oppert historicus Walter Russell Mead dat de nieuwe aanpak misschien juist de opmaat vormt voor onderhandelingen.”

www.nrc.nl/wereld