Internet Voorkeur

ChaCha. Een nieuwe, veelbelovende zoekmachine is ChaCha, waarbij een zoekopdracht min of meer persoonlijk wordt beantwoord. ‘Cha’ betekent zoeken in het Chinees, verklaart de website, en naar de term ChaCha belooft deze website een ‘persoonlijke dans’ uit te voeren op basis van de vraag van de gebruiker. De initiatiefnemers Scott Jones en Brad Bostic waren niet tevreden met de duizenden irrelevante resultaten die traditionele zoekmachines opleverden, en begonnen iets nieuws: een slimme zoekmachine gestuurd door menselijke intelligentie, die je helpt precies te vinden wat je zoekt. Ze pretenderen dat je wordt geholpen door mensen die nauwgezet aan je zoekopdracht voldoen. Vragen die je stelt kan je via de ‘gids’ specificeren, de gids leidt je naar gerichte websites waar de vraag nader wordt beantwoord. De website verkeert nog in een testfase, maar het werkt! Je ‘chat’ met een van de ‘gidsen’ die je helpt verder te komen in je zoekaanvraag. Enkele proefvragen leverden een bevredigend resultaat op. Het aardige van deze zoekmachine is dat je de ‘gids’ nadere vragen kan stellen, waarop die verder zoekt op basis van de specificaties. ChaCha werkt met betaalde medewerkers, die door de gebruiker kunnen worden bekritiseerd.

Zie verder:www.chacha.com