http://boeken.vpro.nl

VPRO’s grapmasters Rembo en Rembo parodieerden in de jaren negentig de ‘Mag dat?’-filmpjes van Veilig Verkeer Nederland. Eén keer kwamen de Rembo’s er niet uit: “Deze is zo vanzelfsprekend, dat ik niet meer weet of het nou wel mag, of niet.” Eenzelfde motto geldt voor de boekensite van de VPRO: die is voor de liefhebber zo vanzelfsprekend, moet je die hier nog noemen? Jazeker, aldus redacteur Nadja Cohen, ,,want op de site wordt flink bezuinigd.”

De VPRO biedt een multimediale boekenencyclopedie. Met biografieën van schrijvers, beeld en geluid, boekennieuws, artikelen van en over schrijvers. Wie troost vindt in de stem van Hermans, of een korte biografie van Dante Alighieri zoekt: deze website heeft het allemaal bij elkaar gesprokkeld. De audioboeken zijn het best bezochte deel van de website (klik op ‘Dossiers’). Alles gratis.

    • Merel Boers