Drie is te veel

De prins vroeg aan Sneeuwwitje of ze mee wilde in zijn cabrio. „Natuurlijk”, zei ze.

Ja, maar wat de prins niet meer wist, was dat hij Doornroosje al hetzelfde had beloofd! Dus toen Sneeuwwitje aankwam bij de afgesproken plek, zag ze Doornroosje staan! Sneeuwwitje vroeg wat ze daar deed en Doornroosje zei dat ze wachtte op de prins in zijn cabrio. Sneeuwwitje werd woedend. Zij was toch uitgenodigd door de prins? Dus begonnen Doornroosje en zij te kibbelen over wie nou het echte liefje van de prins was, toen de prins zelf kwam aanrijden. Hij hoorde ze kibbelen en vroeg wat er aan de hand was. Doornroosje en Sneeuwwitje begonnen door elkaar te praten en de prins zei dat ze even rustig moesten praten. Sneeuwwitje begon meteen over Doornroosje -die de prins ook wel een lekker ding vond- maar Doornroosje sprak haar tegen. Ze zei dat zij als eerste was uitgenodigd en dat de prins haar een mobieltje had beloofd als ze met hem wilde trouwen. Toen Sneeuwwitje dat hoorde, begonnen haar wangen te gloeien. Er kwam stoom uit haar oren en haar gezicht werd paars. Ze schreeuwde en krijste en Doornroosje en de prins drukten hun oren dicht.

Opeens klonk er een klein stemmetje. Sneeuwwitje had dat niet gehoord en ze bleef maar door schreeuwen. Het stemmetje riep nu dat Sneeuwwitje op moest houden. Dat hoorde Sneeuwwitje wel en ze stopte met schreeuwen. Vol verbazing keek ze, samen met de prins en Doornroosje, naar het kleine meisje met het rode kapje.

Het was Roodkapje! „Is er iets?” vroeg Roodkapje. En nu was het de prins die boos werd. Hij schreeuwde dat dit haar sprookje niet was en dat ze lekker bij haar opoe moest gaan zeuren. Dat werd Roodkapje teveel en zonder iets tegen de prins, Doornroosje en Sneeuwwitje te zeggen, riep ze iets en daar kwam een zwarte limousine aanrijden. Ze stapte in en de wagen reed weg.

Intussen stonden de prins Sneeuwwitje en Doornroosje er nog steeds verslagen bij. Ze staarden een beetje voor zich uit , tot Sneeuwwitje zei (alsof er niks gebeurd was) dat ze maar weer ging. De prins riep nog dat ze moest blijven, maar Sneeuwwitje pakte haar scootertje en scheurde weg.

Doornroosje was daar natuurlijk blij om, en zei liefdevol tegen de prins dat ze maar eens in de cabrio moesten stappen...

Driedelig verhaal van Annelieke Joosten, 10 jaar, uit Breda. (Volgende week: Doornroosje in de cabrio)