Desso-tapijt weer Nederlands bezit

Desso-tapijt weer Nederlands bezit Oss, 12 jan. Garens voor de productie van tapijt in de fabriek van Dessaux in Oss. Dessaux, bekend van Desso-tapijt, komt weer in Nederlandse handen. NPM Capital, de beleggingstak van SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen, is in gesprek over een overname van het bedrijf met de huidige eigenaar, de Amerikaanse vloerenproducent Armstrong. Dat heeft Armstrong gisteren bekendgemaakt. Dessaux produceert onder meer tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Het bedrijf, dat circa 1.000 werknemers telt, heeft behalve in Oss en Waalwijk fabrieken in Waasmunster en Dendermonde in België. Vorig jaar leed het bedrijf 6 miljoen euro verlies op een omzet van 224 miljoen euro. Armstrong kocht Dessaux in 1998 van de Duitse vloerenfabrikant DLW. Foto Hollandse Hoogte Nederland, Oss, 7-2-2002 DESSO, tapijtfabriek in Oss. industrie. Man bezig met het inleggen van een garen kluwen. Grote gekleurde banen garen. Oudere werknemer. Foto: Gerlo Beernink/HH
Desso-tapijt weer Nederlands bezit Oss, 12 jan. Garens voor de productie van tapijt in de fabriek van Dessaux in Oss. Dessaux, bekend van Desso-tapijt, komt weer in Nederlandse handen. NPM Capital, de beleggingstak van SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen, is in gesprek over een overname van het bedrijf met de huidige eigenaar, de Amerikaanse vloerenproducent Armstrong. Dat heeft Armstrong gisteren bekendgemaakt. Dessaux produceert onder meer tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgras. Het bedrijf, dat circa 1.000 werknemers telt, heeft behalve in Oss en Waalwijk fabrieken in Waasmunster en Dendermonde in België. Vorig jaar leed het bedrijf 6 miljoen euro verlies op een omzet van 224 miljoen euro. Armstrong kocht Dessaux in 1998 van de Duitse vloerenfabrikant DLW. Foto Hollandse Hoogte Nederland, Oss, 7-2-2002 DESSO, tapijtfabriek in Oss. industrie. Man bezig met het inleggen van een garen kluwen. Grote gekleurde banen garen. Oudere werknemer. Foto: Gerlo Beernink/HH Hollandse Hoogte/