Beefeater voor het eerst een vrouw

Moira Cameron is de eerste vrouwelijke Beefeater die de Tower of Londen gaat bewaken. Beefeaters zijn er al meer dan 500 jaar, maar tot nu toe waren het altijd mannen. Ze bewaken de Britse kroonjuwelen, maar geven ook informatie aan toeristen. Ze zijn herkenbaar aan hun uniform (zie foto boven). De naam Beefeater danken ze aan de rantsoenen rundvlees die ze in het verleden kregen. Officieel heten ze Yeoman schildwachten. Cameron diende, zoals alle Beefeaters, eerder in het Britse leger. Foto Carl de Souza / AFP Moira Cameron smiles in her British Army uniform as she poses during a photocall at the Tower of London, in central London, 11 January 2007. Cameron is to overturn over 500 years of tradition by becoming the first-ever female beefeater at the Tower of London. Beefeaters, a familiar sight to tourists in their red and gold uniforms, guard the tower, where the British crown jewels are kept, but also act as tour guides. Up to now, the 35-strong group, also known as yeoman warders, has been all-male but now the authorities have broken with tradition. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA AFP