Waarom het klimaat echt op hol slaat

vissarion.jpgIn maart 2002 brachten we in Siberië een bezoek aan het rijk van Vissarion, de wedergekeerde Christus. Tienduizenden goed opgeleide Russen en Duitsers zwoegen, bidden en dansen daar verspreid over 35 dorpen in de sneeuw. We spraken met de Heiland, zijn apostelen en evangelisten, bezochten het Heilige der Heiligen: Zonnestad. 

Zonnestad bleek een wagenwiel van snoezige houten huisjes aan de voet van de magnetische berg waarop Christus 2.0 woonde. Het was twintig graden onder nul, maar tot onze verbazing kweekten de Vissarionisten in met hout gestookte broeikassen kiwi’s, druiven, citrusfruit en dadelpalmen. Waarom?

Wel, een gruwelijke komeet was op weg richting aarde, legde geoloog Sergej Morozov uit - de straf voor onze zonden. In nauw overleg met aliens schiepen Vissarion en zijn volgelingen nu door een meditatie-marathon een krachtig positief energieveld. Daardoor zou de komeet in de zomer van 2003 rakelings lang de aarde scheren. 

visss.jpg‘Voor u zal deze komeet onzichtbaar zijn, maar de gevolgen niet!’, waarschuwde Morozov. Door de bijna-botsing ging de aardas namelijk zwieberen. ‘Het begint met klimaatwisselingen, die worden steeds heftiger. Verwacht hitte- en koudegolven, machtige orkanen, vloedgolven.’  Als de aardas weer tot rust kwam, zou Siberië subtropisch, West-Europa een sneeuwvlakte en Amerika een woestenij zijn. Vandaar de palmboompjes in de sneeuw.

Helaas waren we niet welkom bij het overleg met de aliens. Maar kijk ik nu naar buiten, dan weet ik het nog zo net niet. Elf graden Celsius in Moskou, geen vlokje sneeuw: het hoort nu min elf te zijn met een halve meter sneeuw! En vorig jaar was het in deze tijd min 35, ook zwaar overdreven. Zijn ze daar in Siberië al halleluja zingend de palmbomen uit de kassen aan het sjouwen?

    • Coen van Zwol