Studentes met schurft? Een vuige roddel

Ophef in Nijmeegse studentenkringen. In de regionale pers verscheen maandag het bericht dat zeker zeven studenten het afgelopen half jaar schurft hadden. Dat is een huidafwijking veroorzaakt door een mijt, die onder meer via seksueel contact wordt overgedragen. Tristan Bosch, praeses van de Nijmeegse Disputen Federatie Argus, spreekt van „een redelijk nare situatie”.

Ook twee studentes van uw vereniging zijn besmet, staat in de krant.

„Van dat bericht klopte weinig. Om te beginnen is schurft helemaal niet zo zeldzaam als werd gemeld en is het ook niet zeer besmettelijk. Bij de GGD in Nijmegen hebben zich het afgelopen half jaar drie studenten gemeld. Studentes van Argus, daar is mij niks van bekend. Dat is een vuige roddel. Ik heb inmiddels een mail naar de redactie van De Gelderlander gestuurd met een verzoek tot rectificatie.”

De website GeenStijl wist wel raad met het nieuws: ‘Nijmeegse biersnollen hebben schurft’.

„Heel vervelend, vooral omdat er allemaal links bijstonden naar websites met foto’s, namen en nummers van studenten. Nee, tegen GeenStijl heb ik geen actie ondernomen. Tegen die site valt weinig te beginnen, die reageren nooit op klachten.”

Hoe zijn de reacties?

„Gemengd. Sommige studenten vragen zich af waarom er zoveel ophef wordt gemaakt over zeven besmettingen op een populatie van 15.000 studenten. Ja, er worden ook grappen gemaakt. Zoals u weet heeft de Nijmeegse universiteit een links imago. Dus veel opmerkingen in de trant van: ‘Daar heb je ze weer, die ongewassen krakers.’ Maar na het bericht op GeenStijl, ben ik een hele avond bezig geweest met het geruststellen van mensen.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens