Situationisten

Situationisten Expositie over de kunstbeweging Situationistische Internationale, die in 1957 werd opgericht door avant-gardistische kunstenaars en politieke activisten. Ook de Nederlander Constant was een tijdje lid. Al valt het situationisme door zijn ideeënrijkdom niet te exposeren, toch is de expositie een aanrader. Als onnavolgbare horror vacuï, van schilderijen, slogans, kroegfoto’s en pamfletten geeft het inzicht in zowat het enige isme dat de vorige eeuw overleefde. Situationisten t/m 11 maart Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Di t/m zo 12-17u, vr 12-21u.
Situationisten Expositie over de kunstbeweging Situationistische Internationale, die in 1957 werd opgericht door avant-gardistische kunstenaars en politieke activisten. Ook de Nederlander Constant was een tijdje lid. Al valt het situationisme door zijn ideeënrijkdom niet te exposeren, toch is de expositie een aanrader. Als onnavolgbare horror vacuï, van schilderijen, slogans, kroegfoto’s en pamfletten geeft het inzicht in zowat het enige isme dat de vorige eeuw overleefde. Situationisten t/m 11 maart Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Di t/m zo 12-17u, vr 12-21u.

Expositie over de kunstbeweging Situationistische Internationale, die in 1957 werd opgericht door avant-gardistische kunstenaars en politieke activisten. Ook de Nederlander Constant was een tijdje lid. Al valt het situationisme door zijn ideeënrijkdom niet te exposeren, toch is de expositie een aanrader. Als onnavolgbare horror vacuï, van schilderijen, slogans, kroegfoto’s en pamfletten geeft het inzicht in zowat het enige isme dat de vorige eeuw overleefde.

Situationisten t/m 11 maart Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Di t/m zo 12-17u, vr 12-21u.