Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer een discussie met schrijver Nicolaas Matsier en asieladvocaat Loes Vellinga over het generaal pardon en wat er nog over is van het eens zo tolerante Nederland. Verder regisseur Sander Burger van de film Olivier etc, een film over het leven dat geleefd dient te worden, met alles erop en eraan. Aandacht voor Winternachten, een literair festival met schrijvers uit Indonesië, Suriname, de Antillen, Aruba en Zuid-Afrika. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gesprek met zanger Ralph Mulder van de gitaarband Alamo Race Track over het liedje Black Cat John Brown dat in korte tijd 226.000 keer werd bekeken op de website YouTube. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer in het laatste uur een radioverhaal van Bente Hamel over tropische insecten en de kunst van het fluiten. Concertzender, 20.00-22.00u.

Casa luna. Oud-psychiater Gerben Graddesz Hellinga praat over het Michiel de Ruyterjaar. Hij beschreef het leven van deze opperbevelhebber van de Nederlandse vloot in zijn boek Zeehelden uit de Gouden Eeuw. Radio 1, 0.04-1.00u.