nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Parkeerbeheerder. Freek Staps was deze week in San Francisco waar Apple-topman Steve Jobs zijn iPhone presenteerde. „Veel gespeculeer op straat, veel jongens in zwarte Apple-T-shirts ook. Het wordt een telefoon, ik heb het zelf gelezen op macrumors. En het werd een telefoon”, schrijft hij op zijn weblog New York. „Ikzelf schreef in de papieren krant over het stille schandaal waar Jobs in verzeild is geraakt, hij heeft onder meer documenten over zijn optiebeloningen laten vervalsen. Maar daar hoor je zijn fans niet over.” Toen hij samen met collega’s na afloop van de bijeenkomst over straat liep zag hij deze auto. (zie foto). „Ik moest meteen terugdenken aan wat ik een paar dagen geleden in The New York Times las. Het vak van parkeerbeheerder in San Francisco wordt gevaarlijker. In 2005 werden ze nog zeventien keer aangevallen, vorig jaar was dat 28 keer. Ze worden bespuugd en hun voorruiten worden ingeslagen. De reden? ‘Parking rage’, parkeerwoede. Te veel auto’s, te weinig parkeerplekken (en te lage tarieven voor de parkeermeters op straat, maar dat durft bijna niemand hardop te zeggen).’’ Auto

Parkeerbeheerder. Freek Staps was deze week in San Francisco waar Apple-topman Steve Jobs zijn iPhone presenteerde. „Veel gespeculeer op straat, veel jongens in zwarte Apple-T-shirts ook. Het wordt een telefoon, ik heb het zelf gelezen op macrumors. En het werd een telefoon”, schrijft hij op zijn weblog New York. „Ikzelf schreef in de papieren krant over het stille schandaal waar Jobs in verzeild is geraakt, hij heeft onder meer documenten over zijn optiebeloningen laten vervalsen. Maar daar hoor je zijn fans niet over.” Toen hij samen met collega’s na afloop van de bijeenkomst over straat liep zag hij deze auto. (zie foto). „Ik moest meteen terugdenken aan wat ik een paar dagen geleden in The New York Times las. Het vak van parkeerbeheerder in San Francisco wordt gevaarlijker. In 2005 werden ze nog zeventien keer aangevallen, vorig jaar was dat 28 keer. Ze worden bespuugd en hun voorruiten worden ingeslagen. De reden? ‘Parking rage’, parkeerwoede. Te veel auto’s, te weinig parkeerplekken (en te lage tarieven voor de parkeermeters op straat, maar dat durft bijna niemand hardop te zeggen).’’

nrc.nl/newyork

Tentamen. Hans Cheung schrijft over tentamentijd op de Studentenblog. ,,Het klinkt altijd zo mooi, die witte weken… Een week zonder colleges, zonder gedoe, zonder stress… En dat gecombineerd met twee weken vakantie, wauw… Ik zal echt met serene rust de tentamenperiodes ingaan… Inderdaad, ik had nog helemaal niks geleerd van hoe mijn vorige tentamenperiode was verlopen. Intussen weet ik dat er weer niks van mijn denkbeelden klopt. Behalve dat van die zonder colleges dan, want gedoe en stress, dat begint er alweer behoorlijk in te komen.”

www.nrc.nl/studenten