Nederland in de greep van storm

Het KNMI heeft voor vandaag een weeralarm afgegeven. Langs de kust kan de wind rond het middaguur oplopen tot storm, kracht 9, met zeer zware windstoten tot circa 110 kilometer per uur. Hierdoor kan schade ontstaan. De ANWB verwacht een zeer zware ochtendspits door het weer. Er wordt meer dan 350 kilometer file verwacht.

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij adviseert mensen die niet per se het water op hoeven aan wal te blijven. De veerboten tussen Harlingen en de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland varen alleen ’s ochtends heen en terug. De gemeente Bussum heeft uit voorzorg besloten dat vandaag geen marktkramen geplaatst mogen worden, omdat de wind die omver kan blazen. In Wijk aan Zee ging gisteren de jaarlijkse kerstbomenverbranding al niet door. Alle bomen belandden op het vuur in Beverwijk. (ANP)