Minder omstuimig en nat

Vanaf zaterdag zal het minder onstuimig en bovendien minder nat zijn, omdat dan de meest actieve oceaanstoringen ten noorden van Nederland langs zullen trekken. Het blijft zacht.

Vanavond kan de wind nog eenmaal flink uithalen met vooral in het waddengebied later op de avond opnieuw een storm, kracht 9, uit westelijke richtingen met zeer zware windstoten tot rond 100 km per uur. Aan de Hollandse kust zal de wind hard tot stormachtig (kracht 7 à 8) blijven. Verder vallen er verspreid over het land enkele buien, soms nog met zware windstoten. Vannacht nemen wind en buien (iets) af. De temperatuur daalt naar minimaal 6 graden.

Morgenochtend komen een paar opklaringen voor, in de middag en avond passeert de volgende oceaanstoring met wolken en regenachtig weer. De zuidwestenwind wordt daarbij matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, kracht 7. De temperatuur haalt weer de dubbele cijfers; het wordt maximaal een graad of 12.

Zaterdag is het overwegend bewolkt en maakt vooral het noorden van het land nog kans op wat regen. In de zuidelijke provincies blijft het wellicht droog en kan de zon zich af en toe laten zien. Het wordt opnieuw rond 12 graden en de zuidwestenwind blijft matig tot krachtig.

Zondag breekt overal de zon af en toe door, maar valt er ook een enkele bui. Het wordt dan 9 graden bij minder wind.