Le nozze di Figaro

De Nieuwe Opera Academie daagt het publiek uit voor een bijzondere benadering van een van Mozart’s meest bekende opera’s Le Nozze di Figaro. Hoewel librettist Lorenzo da Ponte de politieke aspecten uit de oorspronkelijke tekst van Beaumarchais goeddeels schrapte, koos regisseur López Piñón ervoor deze te vertalen naar een hedendaagse wereld van ‘corpsballen en merkkleding’. We zien adel op zijn retour en een hippe middenklasse die staat te popelen om de macht over te nemen. De rivaliteit tussen deze twee krachten wordt uitgevochten op het terrein van liefde en sex.

De verfrissende en brutale muzikale aanpak van David Roblou, die de voorstellingen dirigeert, sluit naadloos aan bij de uitgangspunten van de regie.

Koor en orkest van het Conservatorium van Amsterdam, solisten van De Nieuwe Opera Academie.

Voorstellingen op 18, 19 en 20 jan in het Muziekgebouw aan het IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam. Aanvang: 19.30 uur. Ook op 21/1 aldaar, 14 uur. www.muziekgebouw.nl, T +31(0)20-788 20 00