Internet Voorkeur

De site van EPIC

Privacyschending. De Amerikaanse organisatie Electronic Privacy Information Center (EPIC) heeft een toptien gepubliceerd met de grootste privacyschendingen. Een gestolen laptop met de persoonsgegevens van 27 miljoen Amerikaanse veteranen en actieve militairen zorgde in juni 2006 voor grote opschudding. De laptop werd uiteindelijk weer gevonden en het incident leidde tot nieuwe wetgeving voor het beveiligen van overheidscomputers. Het vliegveld Sky Harbor in Phoenix testte vorig jaar een beveiligingssysteem dat door de kleding van passagiers heenkijkt. Voor 2007 verwacht EPIC wetgeving over medische dossiers die digitaal worden opgeslagen, met alle gevolgen van dien (onveilige databanken, geknoei met gegevens, identiteitsdiefstal, verzekeringsfraude). Zogeheten sexblogs (weblogs over seks) zullen volgens de voorspellingen van EPIC voor interessante rechtszaken zorgen over de vraag of bloggers de privacy van hun minnaars mogen schenden. Ook aanleiding voor discussie is de opslag van gegevens over kinderen. Steeds meer gegevens zoals rapportcijfers, (wan)gedrag op school, ziektes, medicijngebruik worden opgeslagen. EPIC stelt voor om kinderen te informeren welke gegevens over hen zijn opgeslagen.

Zie: www.epic.org/alert/EPIC_Alert_yir2006.html