Haase kwalificeert zich niet voor de Australian Open

MELBOURNE, 11 jan. Robin Haase is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De 19-jarige tennisser verloor bij zijn eerste deelname aan een grandslam bij de senioren in drie sets van de Braziliaan Julio Silva: 6-2, 4-6 en 7-9. Raemon Sluiter is wel door, hij heeft de tweede ronde praktisch cadeau gekregen. De Spanjaard Pablo Santos-Gonzalez, zijn tegenstander in de eerste ronde, gaf vandaag al na twee games geblesseerd op. Ook Elise Tamaëla plaatste zich voor de tweede ronde. Zij won in twee sets van de Japanse Seiko Okamoto: 7-5 en 6-4. Roger Federer heeft in zijn eerste tennistoernooi van 2007 alweer de finale bereikt. De Zwitserse wereldranglijstaanvoerder deed dat vandaag in de Kooyong Classic in Melbourne ten koste van de Rus Marat Safin: 6-3 en 7-6. Federer speelt de finale zaterdag tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Andy Roddick en de Brit Andy Murray. Kim Clijsters bereikte de finale van het toernooi in Sydney. De Belgische moest diep gaan om de Chinese Na Li te verslaan: 6-1, 1-6 en 7-5. Ze staat morgen in de finale tegenover de Servische Jelena Jankovic, die won van de Tsjechische Nicole Vaidisova.