Geen teken van luxe

Prominent bij het omslagverhaal over het weer, dinsdag, stond een kadertje met een hoge onzindichtheid. Opgevoerd wordt journalist Theo Richel, die de ene onjuistheid over klimaatverandering op de andere stapelt. Theo, wie nu nog twijfelt of klimaatverandering wel ‘echt’ is, heeft zijn huiswerk niet gedaan. Échte kenners van het onderwerp zijn het erover eens dat de mens bijdraagt aan klimaatverandering. En ze zijn het er ook over eens dat de kosten van nu actie ondernemen vele malen lager zijn dan de kosten die we tegemoet zien als we nu niks doen.

Maar Richel haalt gewoon zijn schouders op. Hij noemt het een teken van leven in een luxemaatschappij als we de planeet leefbaar willen houden voor het nageslacht. Lang leve de journalistieke vrijheid die ervoor zorgt dat iedereen maar kan lezen wat de eerste de beste persoon ervan vindt.

Eveline Trines, Directeur Treeness ConsultAusterlitz

    • Directeur Treenes Consult
    • Eveline Trines