Frankrijk

Plantaardige muren Groen geverfde haren, een gulle glimlach en een etnische haksketting: Patrick Blanc blijft zeker niet onopgemerkt tussen zijn serieuze collega’s van het CNRS (Centre national de la recherche scientifique). Deze onderzoeker in botanische wetenschappen is bovendien een ster van de media sinds het succes van zijn plantaardige muren zoals die van de Cité des sciènces, de Fondation Cartier en onlangs van het Musée Branly. De expositie in de Espace Electra, Folies végétales, (met zelfs een plantaardig plafond) laat Patrick Blanc tot zijn recht komen. Sinds tientallen jaren reist de wetenschapper de wereld rond om de strategieën van planten van in meest extreme leefklimaten te bestuderen Dat is het thema van de expositie met ondermeer planten die groeien zonder licht of aarde.

Patrick Blanc, Folies végétales t/m 4 mrt in de Espace Electra, 6, rue Récamier, Parijs, dinsdag t/m zondag 12-19u, 0033-153632345, de toegang is gratis.

Institut Néerlandais Op 11 Januari 1957 openden Prins Bernhard en president René Coty het Institut Néerlandais met een Rembrandt tentoonstelling. Het 50-jarig bestaan van een van de oudste buitenlandse culturele instituten in Parijs wordt gevierd met een buitengewoon rijk programma, maar ook, en vooral met de manifestatie Haut les Pays-Bas! Het seizoen omvat 50 manifestaties gewijd aan de Nederlandse cultuur te beginnen met een expositie van tekeningen van Rembrandt, afkomstig uit het Kupferstichkabinett van Berlijn (12 jan t/m 11 mrt).

Institut Néerlandais, 121, rue de Lille, Parijs, het volledige programma op

www.institutneerlandais.com

En verder in Parijs Cyrano de Bergerac, een toneelstuk van Edmond Rostand t/m eind april in afwisseling met andere stukken in de Comédie-Française, www.comedie-francaise.fr; Erotische tekeningen van Auguste Rodin t/m 18 mrt in het Musée Rodin, 0033-144186110.