Correcties & Aanvullingen

Kanon AC-130

In het artikel AC-130 staat bekend als vernietigend toestel (9 januari, pagina 5) staat dat het AC-130 gevechtsvliegtuig een Bors-kanon heeft. Bedoeld is een Bofors-kanon, van wapenproducent Bofors.

Hybride embryo’s

Het artikel Hybride mensdier-eicellen zijn maas in de wet (9 januari, pagina 7) stelt dat het werken met embryo’s in Nederland verboden is. Dit is onjuist. Het doen ontstaan van menselijke embryo’s voor onderzoek is verboden.

Recept

Het Recept in de krant van 10 januari (pagina 20) heette Zuppa di Patata, niet Zupa di Patata.

Bakema

In het artikel Bakema mooi als manische Olivier (10 januari, pagina 11) staat dat acteur Dragan Bakema het gegeven voor de film Olivier etc heeft bedacht. Dat idee komt echter van regisseur Sander Burger die Bakema castte voor de hoofdrol en daarna film en personage samen met Bakema heeft ontwikkeld.