Britse kranten zeggen geen foto`s te plaatsen van vriendin William

Londen. Het Britse boulevardblad The Sun heeft beloofd geen foto`s meer te publiceren van de vriendin van de prins William die een inbreuk vormen op haar privéleven. Ook The Times, The Sunday Times en News of the World, andere kranten uit de stal van mediamagnaat Rupert Murdoch, deden deze toezegging. De vraag is of andere bladen dit voorbeeld zullen volgen.

Omdat de geruchten steeds hardnekkiger worden dat de Britse prins William zijn vriendin Kate Middleton (25, sinds dinsdag) binnenkort ten huwelijk zal vragen, stond rond de Londense woning van Middleton de laatste weken een haag van fotografen en cameralieden.

Het koninklijk huis heeft de fotografen al tot terughoudendheid gemaand. Ook de moeder van William, prinses Diana, had zwaar te lijden onder het opdringerige gedrag van paparazzifotografen. Terwijl ze werd achtervolgd door fotografen kwam ze in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk om het leven.

Middleton, die William leerde kennen tijdens hun gezamenlijke studietijd in het Schotse St. Andrews, krijgt soms al politiebescherming. Bij een bezoek aan een nachtclub, vorige week, werd ze begeleid door tien agenten. Een goede foto van Williams vriendin brengt al gauw 1.000 pond op, een foto van haar in bikini zelfs 20.000 pond.