Apocalypto

Apocalypto Mel Gibsons controversiele Maya-drama lijkt uit één lange razende en opwindende vlucht te bestaan. Maar Gibsons werkelijke obsessie is bloed. Apocalypto is weliswaar minder gruwelijk dan The Passion of The Christ, maar minstens zo bloederig. Als historisch drama is Apocalypto bijna net zo omstreden. Gibson heeft alles wat hij aan Maya-cultuur aan bloeddorst kon vinden bij elkaar gegraaid en daar ook nog eens Spaanse veroveraars aan toegevoegd. Regie: Mel Gibson. Met: Rudy Youngblood, Dalia Hernandez, Carlos Emilio Baez. In: 81 bioscopen scene uit de film Apocalypto (2006) FOTO: A-Film A Film Distribution

Mel Gibsons controversiele Maya-drama lijkt uit één lange razende en opwindende vlucht te bestaan. Maar Gibsons werkelijke obsessie is bloed. Apocalypto is weliswaar minder gruwelijk dan The Passion of The Christ, maar minstens zo bloederig. Als historisch drama is Apocalypto bijna net zo omstreden. Gibson heeft alles wat hij aan Maya-cultuur aan bloeddorst kon vinden bij elkaar gegraaid en daar ook nog eens Spaanse veroveraars aan toegevoegd.

Regie: Mel Gibson. Met: Rudy Youngblood, Dalia Hernandez, Carlos Emilio Baez. In: 81 bioscopen