6 redenen om thuis te blijven

Met een wonderjock in je broek „lijkt je zaakje serieus groter”, aldus Aussiebum Onderbroeken / Wonderjock

Wonderjock

www.aussiebum.com, 11,95 euro

Voor haar is er de wonderbra, voor hem de wonderjock. Beide kledingstukken moeten de mooiste onderdelen van het lichaam accentueren. Hangt zij haar borsten meer naar boven? Dan wil hij met de ballen naar voren. De wonderjock van Aussiebum lijkt misschien een keepersuitrusting, maar deze onderbroek is gewoon van katoen. Met de cup die rond je penis zit, lijkt, volgens Aussiebum “je zaakje serieus groter”. Iets militaristisch hebben de wonderjocks, net als de peniskokers van middeleeuwse harnassen, wel. De wonderjocks zijn namelijk uitgevoerd in de kleuren van een nationale vlag. De Franse hanen dragen een blauwe, de Duitsers een in de kleur van hun eerdaagse uniformen, zwart. Ook maakte Aussiebum er een voor de eigen achterban, de Australiërs, en een voor Amerikanen en Britten. Alhoewel deze vrouwelijke auteur de dilemma’s van mannen met een klein zaakje niet kent, weet ze wel dat de wonderbra jaren geleden ook voor haar als een uitkomst kwam. De wonderjock was broodnodig voor ijdele én onzekere mannen. Hopelijk is ’ie er deze zomer ook als zwembroek. (LvB)

2 Wetenschap

Mythbusters: Alcatraz escape

Discovery Channel, 21.00-22.00u.

In dit populair-wetenschappelijke programma, dat ook in Nederland kan rekenen op een grote groep fans, gaan mythbusters Jamie Hyneman en Adam Savage op zoek naar de waarheid van broodjeaapverhalen. In een gecontroleerde omgeving wordt de mythe nagebootst. Als blijkt dat de mythe niet waar is, gaan Hyneman en Savage – beiden experts op het gebied van special effects – na op welke manier het wel mogelijk is. Dit doen ze bij voorkeur met veel explosies, de zogenaamde MythBusters Way. Wanneer het lukt om de omstandigheden te vinden waarin de mythe wel waar is, wordt gekeken of het aanneembaar is dat een dergelijke situatie echt zal plaatsvinden. De methodes van het team zijn niet altijd 100 procent wetenschappelijk verantwoord, maar zorgen wel voor spektakel. In deze aflevering gaan de mythbusters na of het mogelijk is om met regenjassen een opblaasboot te maken en daarmee uit Alcatraz (een voormalige zwaar beveiligde gevangenis) te ontsnappen.

3 Documentaire

Holland Doc, 49 up

Ned. 2, 22.40-23.50u.

Regisseur Michael Apted filmde in 1964 veertien kinderen uit verschillende sociale milieus. Uitgangspunt was de jezuïtische spreuk „geef me een kind tot zijn zevende, en ik toon je de man”. Elke zeven jaar volgde de camera de kinderen, om te onderzoeken of de spreuk klopt. Het werd daarmee officieel de langst lopende reallife documentaire. In deze zevende editie zien we de kinderen terug op 49-jarige leeftijd. Wat is er anders?

4 Muziekquiz

Stenders Late Vermaak

Tien, 22.00-22.50u.

Radio-dj Rob Stenders presenteert de nieuwe comedyquiz Stenders Late Vermaak, met zanger Guus Meeuwis en dj/presentator Jeroen Kijk in de Vegte als sidekicks. De muziek staat centraal: muziek die ooit mooi was, nooit mooi was en muziek die we misschien nu pas weten te waarderen. Veel onderdelen uit Stenders’ radioshow Stenders Vroeg Op komen terug op tv, zoals de vragen van premier Balkenende (met antwoordmogelijkheden C, D en A).

5 Film

Starship Troopers

Veronica, 21.30-23.45u.

Met een budget van meer dan honderd miljoen dollar en militaire precisie in het toepassen van de filmtrucagetechnologie maakte Paul Verhoeven van zijn zesde Amerikaanse film een spektakel dat een jong massapubliek inpakt. Het is voor de goede verstaander een satire op de clichés van het genre van de oorlogsfilm, een vernietigende fantasie over de uiterste consequenties van de Pax Americana. Verhoeven gebruikt de beeldtaal van Leni Riefenstahl, het Amerikaanse leger draagt Wehrmachtuniformen en de inlichtingendienst lange leren SS-jassen. Het leger rekruteert onder middelbare scholieren. Het slimste en knapste meisje wordt piloot, haar minder begaafde aanbidder komt niet verder dan de infanterie en de nerd wordt kolonel in de spionageafdeling. Gehersenspoeld komen ze elkaar weer tegen in de oorlog tussen de Federatie en moordlustige insecten van een andere planeet. (AW)

6 Schaken

Schaken

www.redhotpawn.com

Wil je op een doordeweekse middag graag eens een partijtje schaak spelen tegen iemand uit Peru, Zimbabwe of Japan, surf dan naar redhotpawn.com. Dat is een wereldwijde virtuele schaakgemeenschap met meer dan honderdduizend actieve leden die je kunt uitdagen voor een spelletje. Spelers kiezen zelf met wie en wanneer ze schaken en een partijtje moet niet afgelopen zijn op een bepaald tijdstip. Want je kunt onderling afspreken binnen de hoeveel dagen (maximaal 21) de tegenstander zijn tegenzet moet doen. Ook deelnemen aan meer spelletjes tegelijkertijd is mogelijk. Een klassement van de actieve schakers, dat elke 24 uur wordt aangepast, laat het toe om tegenstanders van je eigen niveau te treffen. Je kan ook wedstrijden volgen en erover debatteren met andere leden. Vooraf registreren is verplicht, in ruil daarvoor krijg je gratis oneindig schaakplezier. (EB)

Met bijdragen van Laura van Baars, Eline Bergmans en André Waardenburg