Vriendin prins William belaagd

Kate Middleton Foto AP Kate Middleton, girlfriend of Britain Prince William, leaves at her home in London, Monday, Jan. 8, 2007. Middleton will celebrate her 25th birthday on Tuesday Jan. 9. (AP Photo/Sang Tan)
Kate Middleton Foto AP Kate Middleton, girlfriend of Britain Prince William, leaves at her home in London, Monday, Jan. 8, 2007. Middleton will celebrate her 25th birthday on Tuesday Jan. 9. (AP Photo/Sang Tan) Associated Press

Het prettigste cadeau voor de 25ste verjaardag van Kate Middleton, de vriendin van de Britse prins William en mogelijk de toekomstig koningin van het Verenigd Koninkrijk, kwam gisteren van het boulevardblad The Sun. De krant beloofde geen foto’s van haar meer te publiceren die een inbreuk vormen op haar privéleven.

Ook The Times, The Sunday Times en News of the World, andere kranten uit de stal van mediamagnaat Rupert Murdoch, deden deze toezegging. De grote vraag is nu of andere bladen dit voorbeeld zullen volgen.

Omdat de geruchten steeds hardnekkiger worden dat William haar binnenkort ten huwelijk zal vragen, kan Middleton de laatste weken haar Londense woning niet meer in of uit zonder spitsroeden te lopen langs een haag van opdringerige fotografen en cameralieden. Ook toen ze vorige week om drie uur in de ochtend een nachtclub verliet, stonden de paparazzi haar weer in groten getale bij de uitgang op te wachten.

Het koninklijk huis heeft de fotografen al tot terughoudendheid gemaand. Ook de moeder van William, prinses Diana, had zwaar te lijden onder het opdringerige gedrag van de fotografen. Terwijl ze werd achtervolgd door paparazzi kwam ze in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk om het leven. Middleton, die William leerde kennen tijdens hun gezamenlijke studietijd in het Schotse St. Andrews, krijgt soms al politiebescherming. Bij de nachtclub werd ze begeleid door tien agenten.

Het blijft echter verleidelijk voor de paparazzi om Middleton, dochter van een echtpaar dat een postorderbedrijf voor speelgoed heeft, te volgen. Een goede nieuwe foto van haar brengt al gauw 1.000 pond op, een foto van haar in bikini zelfs 20.000 pond.