Tennisser Nadal geeft geblesseerd op

SYDNEY. Rafael Nadal heeft het tennistoernooi van Sydney niet kunnen afmaken. De nummer twee van de wereld moest geblesseerd opgeven in zijn partij tegen de Australiër Chris Guccione. Nadal stond op dat moment achter met 6-5. De Spanjaard heeft last van een beenblessure. ”De trainer overtuigde me ervan dat mijn blessure misschien erger zou worden, als ik door had gespeeld. Ik wil echter honderd procent fit zijn voor de Australian Open”, aldus Nadal, die de eerste grand slam van het jaar vorig seizoen miste door een voetblessure. Nadal was gisteren niet de enige tennisser die moest opgeven in Sydney. Ook de Thai Paradorn Srichaphan haalde het einde van zijn partij niet. Hij heeft last van zijn pols. Bij de vrouwen beëindigden de Russinnen Svetlana Koetnetsova en Nadia Petrova hun partijen vroegtijdig. Koetnetsova had last van ademhalingsproblemen. Petrova klaagde over maagkramp.