Televisie Overige films

Picture Perfect (Glenn Gordon Caron, 1997, VS). Romantische komedie waarin het geluk van voor elkaar bestemde types nog even wordt uitgesteld. Jennifer (Friends) Aniston moet zich ten behoeve van een carrière in de reclame-branche een verloofde aanmeten. Kevin Bacon is een geschikte kandidaat. RTL5, 20.30-22.20u.

The Notebook (Nick Cassavetes, 2004, VS). Film die je af en toe in de bioscoop wel wilt zien. Mooie mensen in mooie kleren die romantische en gevaarlijke dingen beleven, gefilmd in fijne kleuren en begeleid door veel violen. Gaat over een arme jongen die in de jaren veertig van de vorige eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten een rijk meisje ontmoet. Op de kermis. Natuurlijk wordt hun liefde gedwarsboomd, maar echte liefde laat zich niet tegenhouden. Het verhaal van deze twee gepassioneerde gelieven wordt door een oude man uit een schrift voorgelezen aan een oude demente vrouw. Af en toe op een plezierige manier sentimenteel, vaker is het net vervelend. Gena Rowlands speelt een van de hoofdrollen. Tien, 20.30-22.45u.

Cold Mountain (Anthony Minghella, 2003, VS). Gelijknamige boek van Charles Frazier lag ten grondslag aan drama dat plechtig en pittoresk vertelt dat liefde goed is en oorlog (de Amerikaanse Burgeroorlog in dit geval) slecht. Jude Law deserteert om terug te kunnen lopen naar zijn geliefde Nicole Kidman, die als stadse schone appeltaart leert bakken op een afgelegen boerderij in de bergen van North Carolina. Ook met Renée Zellweger. Regisseur tekende eerder voor The English Patient. België 2, 20.50-23.20u.

Paycheck (John Woo, 2003, VS). Door John Woo geregisseerde verfilming van een kort verhaal van sciencefictionschrijver Philip K. Dick stelt teleur. De in de nabije toekomst gesitueerde film handelt over een computergenie die na elke goed betaalde, geheime opdracht zijn geheugen moet laten wissen. BBC1, 23.40-1.35u.