Stormachtig

Na het recordzachte weer van gisteren daalt de temperatuur weer iets. Als de regen is weggetrokken, zakt het kwik al in het begin van de avond snel naar 6 graden, om vannacht uiteindelijk uit te komen op een minimum van 4 graden. Verder is het vannacht droog met brede opklaringen. Aan het eind van de nacht begint het in het noordwesten te regenen. De regen breidt zich gedurende de ochtend snel over de rest van het land uit. In totaal kan er een millimeter of 10 vallen.

Belangrijker is de wind. Aan de kust wakkert de zuidwester enige tijd aan tot stormkracht, windkracht 9. In de kustprovincies kunnen zeer zware windstoten van (ruim) 100 kilometer per uur voorkomen. Landinwaarts is de zuidwester krachtig tot hard, met kans op windstoten tot circa 90 kilometer per uur.

De temperatuur schommelt aanvankelijk rond de 7 graden maar stijgt in de loop van de middag tot circa 10 graden. In de avond klaart het wat op, maar vooral langs de kust en in de noordelijke provincies vallen ook nog enkele buien. Aan zee blijft het hard tot stormachtig waaien uit het westen.

Vrijdag luwt de wind iets, maar de bewolking neemt snel toe en er volgt ook weer wat regen of motregen. Ook in het weekeinde blijft het wisselvallig en zacht met op zaterdag temperaturen van 12, misschien zelfs 13 graden. Zicht op een overgang naar beduidend kouder weer is er nog altijd niet.