Seksbaas verkoopt deel imperium

Amsterdam. Een van de grootste seksbazen op de Amsterdamse Wallen, Charles Geerts, heeft een deel van zijn panden en peeskamers verkocht. Het gaat om een vijfde van zijn imperium, bevestigde hij gisteren in een artikel in Het Financieele Dagblad. Geerts ligt in de clinch met de gemeente, die wil dat hij een belangrijk deel van zijn panden sluit. Burgemeester Job Cohen verdenkt hem en een aantal van zijn collega's van criminele praktijken, zoals witwassen. Geerts ontkent deze aantijgingen en stapt naar de rechter. Het kort geding dient waarschijnlijk nog deze maand. Geerts heeft drie panden met dertien kamers van de hand gedaan, liet hij weten. Overigens zat de verkoop al in de pijpleiding. Geerts: ”Ik trek me niets van de gemeente aan. Ik wil gewoon van mijn oude dag genieten.” De seksbaas wil nog meer panden in de verkoop doen.