Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met jazzpianist Bert van den Brink, winnaar van de Boy Edgar Prijs 2007. Hij speelde met Chet Baker, Nat Adderley en Toots Thielemans. Verder bracht hij soloalbums uit en gaf hij de afgelopen 24 jaar leiding aan talloze zangers en zangeressen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Socioloog Cas Smithuijsen, directeur van de Boekmanstichting, het studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid, praat over kunst, geld en overheid. Hij gaat in op de vraag of de overheid invloed moet hebben op het museumbeleid. Verder componist en dichter Samuel Vriezen over componist en ingenieur Iannis Xenakis en een gesprek met de Haagse schilderes van stillevens Agnes van Gelder (1946). Concertzender, 20.00-22.00u.

Theater van het sentiment. Onder anderen vertelt Irene van Lippe-Biesterfeld over 1959 toen zij nét geen Nederlands skikampioene werd in het Franse Alpendorp Val d’Isère. Marina van der Wal kaapte die titel in 1959 voor de neus van de 19-jarige prinses weg. Radio 2, 20.02-23.00u.

Reflecties. Onder meer een vraaggesprek met de van oorsprong Nederlandse non in de Himalaya Ani Jimba die in de jaren zestig naar India trok en daar de eerste Tibetaanse vluchtelingen leerde kennen. Zij leerde Tibetaans en werd als een van de eerste westerse vrouwen boeddhistisch non. Radio 5, 22.02-23.00u.

Casa luna. De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten praat over het fotoboek Plaats Delict met foto’s van politiefotografen uit het archief ’65-’85, over zijn visie op het korps en de discussie over de nationale politie. Radio 1, 0.04-1.00u.