Koperdieven nu ook op het voetbalveld

Koperdieven hebben de lichtinstallatie in het stadion van RBC Roosendaal onklaar gemaakt. Bij een van de vier lichtmasten zijn de kabels doorgeknipt en is het koper verwijderd. Bij een andere mast trof een medewerker van de Brabantse eerste divisieclub eveneens verdachte omstandigheden aan, maar daar bleek niets vernield of verwijderd.

RBC heeft aangifte gedaan van de diefstal, die waarschijnlijk in de nacht van maandag op dinsdag heeft plaatsgevonden. Hoe groot de schade aan de lichtinstallatie is, kon een woordvoerster van de club vandaag nog niet zeggen.

De topper in de eerste divisie van komende vrijdagavond tegen De Graafschap in het RBC-stadion, een lichtwedstrijd, gaat waarschijnlijk gewoon door. „Zo goed als zeker”, liet de woordvoerster weten tegenover het persbureau ANP. „Gelukkig maar, want het stadion is met vijfduizend toeschouwers volledig uitverkocht.”

Sinds vorig jaar hebben koperdieven als gevolg van de hoge koperprijzen op verschillende plaatsen in het land toegeslagen, zoals bij bliksemafleiders van kerken en bij leidingen van de spoorwegen. Drie jaar geleden leverde een kilo koper één euro op, nu iets meer dan vier euro. Enkele maanden geleden was dat nog zes euro.