Filmproducent Ponti overleden

Filmproducent Ponti overleden ROME, 10 JAN. De Italiaanse filmproducent Carlo Ponti, hier op een foto uit 1976 met zijn vrouw, de actrice Sophia Loren, is de afgelopen nacht op 94-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Genève. Ponti produceerde ruim honderdveertig films en werkte samen met beroemde regisseurs als Federico Fellini, Vittorio de Sica en Michelangelo Antonioni. In de jaren veertig en vijftig produceerde hij films van Fellini, waaronder La Strada , samen met Dino De Laurentiis. Ponti had met Loren twee zoons. Ook had hij een zoon uit zijn eerste huwelijk. Foto AP *** FILE *** Film producer Carlo Ponti and actress Sophia Loren are photographed in Dec. 1976 at an unknown location. Ponti, husband of Sophia Loren, died overnight in a hospital in Switzerland, his family announced Wednesday Jan. 10, 2007. Ponti, 94, had been hospitalized about 10 days ago in Geneva for pulmonary complications, the family said in a statement. (AP Photo)
Filmproducent Ponti overleden ROME, 10 JAN. De Italiaanse filmproducent Carlo Ponti, hier op een foto uit 1976 met zijn vrouw, de actrice Sophia Loren, is de afgelopen nacht op 94-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Genève. Ponti produceerde ruim honderdveertig films en werkte samen met beroemde regisseurs als Federico Fellini, Vittorio de Sica en Michelangelo Antonioni. In de jaren veertig en vijftig produceerde hij films van Fellini, waaronder La Strada , samen met Dino De Laurentiis. Ponti had met Loren twee zoons. Ook had hij een zoon uit zijn eerste huwelijk. Foto AP *** FILE *** Film producer Carlo Ponti and actress Sophia Loren are photographed in Dec. 1976 at an unknown location. Ponti, husband of Sophia Loren, died overnight in a hospital in Switzerland, his family announced Wednesday Jan. 10, 2007. Ponti, 94, had been hospitalized about 10 days ago in Geneva for pulmonary complications, the family said in a statement. (AP Photo) Associated Press