Europeanen zien veel in investeringen in alternatieve energie

Rotterdam. Een meerderheid van de Europese burgers vindt dat Europa meer moet investeren in zonne-, wind- en waterenergie. Dat blijkt uit een opiniepeiling onder 25.000 EU-burgers over de Europese energievoorziening, die is uitgevoerd voor de Eurobarometer van Brussel. Zo`n 55 procent van de burgers meent dat de Europese Unie de komende dertig jaar naast olie en gas meer energie uit wind, zon en water moet betrekken. 42 procent vindt dat investeringen in schone steenkooltechnologie en olie noodzakelijk zijn. Een op de drie burgers verwacht meer van kernenergie als extra energiebron. Opvallend is dat ondanks de grote afhankelijkheid van energie van het Midden-Oosten en Rusland, de meerderheid (86 procent) van de Europese burgers zich geen ernstige zorgen maakt over de energievoorziening, aldus Eurobarometer.