DiceCream

Het belangrijkste wapen van rapper DiceCream is zijn zware, autoritaire stemgeluid, dat in combinatie met bombastische beats klinkt alsof de rapper woont in een boksring. Hoewel hij in zijn krachtige opschepraps inhoudelijk niet erg weet te boeien, staat hij met zijn rauwe stijl en opzwepende beats garant voor onverdunde krijgers-hiphop. Het is goed luchtboksen op zijn beats met funky orgeltjes, strijkers, digitale geluiden of drijvende baslijnen. DiceCream houdt zijn stoere personage, die andere rappers uitdaagt en vrouwen oproept meer geluid te maken tijdens seks, niet vast. Het werkt wanneer hij emotionele teksten rapt in een combinatie met Candy Dulfer waarin strijkers, heldere pianoklanken en Dulfers saxofoon de sfeer perfect raken. Maar het schiet gierend uit de bocht wanneer er, speciaal voor de TMF-kijker, een mierzoet liefdesliedje langskomt waarin de stoere rapper ineens doet alsof hij in een boyband zit.

Saul van Stapele

Je Weet Nix (Lyric Recordings, 97015), optreden Dice Cream: za 13/1 22u35-23u X-stage Noorderslag Festival, Oosterpoort Groningen.

    • Saul van Stapele