Demonstranten belagen politiebureau

Groningen. Tientallen mensen hebben gisteren het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen bestormd, omdat ze het niet eens zijn met de inbeslagname van een pitbullterriër. De demonstranten raakten slaags met agenten. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. Tijdens een lawaaiactie voor het politiebureau probeerden de demonstranten het bureau binnen te dringen. Daarbij ontstond een vechtpartij met de aanwezige agenten, waarbij volgens de zegsman enkele rake klappen zijn gevallen. Uiteindelijk hebben vijftien agenten de actie weten tegen te houden. Zij hebben een actievoerder gearresteerd. De demonstranten, inwoners van de Groningse wijk Paddepoel, voerden actie voor de hond Cookie, die zaterdagmiddag door de politie in beslag werd genomen. De politie vermoedde dat de hond een pitbullterriër is, een in Nederland verboden hondenras. De eigenares van de hond liet direct weten een protestactie op touw te zetten. Een inspectie van de hond heeft volgens de politie inmiddels uitgewezen dat Cookie inderdaad een pitbullterriër is. ”De burgemeester zal nu beslissen of de hond moet worden afgemaakt. De eigenares kan daartegen in beroep gaan”, aldus de woordvoerder.