Correcties & aanvullingen

U2

In de Lux-rubriek ‘In Fortis we trust’ in NRC Handelsblad van 5 januari (pagina 9) staat dat U2 gebruikt maakt van Nederlandse trustmaatschappijen. Dat is niet juist. De Ierse popband heeft vorig jaar het dochterbedrijf U2 Ltd, dat de mastertapes en muziekrechten beheert, zelfstandig gevestigd in Nederland.

Chipknip

In het artikel Museum vreest komst chipknip (6 januari, pagina 7) wordt de chipkaart voor het openbaar vervoer ten onrechte een chipknip genoemd. Een chipknip is de elektronische portemonnee op de bankpas, een geregistreerd handelsmerk.

Orhan Kaya

In het artikel Kritiek Leefbaar op aanpak integratie (8 januari, pagina 3) wordt Orhan Kaya een PvdA-wethouder genoemd. Hij vertegenwoordigt GroenLinks in het Rotterdamse college van B en W.

Late herfstbloeier

Bij het artikel De natuur ligt één maand voor op schema (9 januari, pagina 3) staat een foto van een bloeiende Prunus subhirtella autumnalis. Deze boom bloeit – zonder vorst – altijd in dit jaargetijde.