Brievenschrijver aangehouden in zaak Nicky Verstappen

Rotterdam. De politie heeft gisteren een 36-jarige man uit Landgraaf aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld. De man is vermoedelijk de schrijver van enkele brieven die het afgelopen jaar zijn gevonden bij het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis van de jongen uit Heibloem. In de brieven verwijst de schrijver naar de moord waardoor de suggestie ontstaat dat hij meer weet. De politie is gisteren begonnen de woning van de man te doorzoeken en verwacht daar vandaag mee door te gaan. De verdachte is een alleenstaande man. Uit zijn laatste brief zou blijken dat hij meer weet over de wijze waarop Nicky Verstappen om het leven is gekomen. Justitie beschuldigt de man van moord, dan wel doodslag en ontvoering met de dood tot gevolg. De man is geen bekende van de politie en hij heeft geen relatie met het slachtoffer. Ook heeft de verdachte geen relatie met het slachtoffer. Nicky Verstappen werd op 10 augustus 1998 op de Brunssummerheide dood gevonden, op ruim een kilometer afstand van het zomerkamp waar hij met de jeugd van Heibloem verbleef.