Belgische vermakelijkheid bijna volgens het boekje

cd Discopop

Montevideo - Idem Bang!music ****

Het Belgische viertal Montevideo weet dat disco samen kan gaan met rock. Dan moet de drum zuigend meppen, de gitarist een beetje losbollig maar toch strak de snaren raken, en de bassist een elastieken baslijn produceren. Als de zanger dan ook nog languissant kan kermen, is de strijd half gestreden.

Zo, volgens het boekje, doen de leden van Montevideo het ook. Ze weten ook dat mensen op de dansvloer geen tijd hebben voor zware teksten, en liever een beetje voor zich uit prevelen over ‘sexy girls, naughty girls, en troublemakers’, terwijl ze zich voornemen ‘drunk for the last time’ te zijn.

Ook daar voldoen de vier muzikanten van Montevideo netjes aan. Dat levert een vermakelijke cd op, geschikt voor de dansvloer, en toch ook wel voor de huiskamer.

Want anders dan het boekje voorschrijft voegt Montevideo ook zwellende trompetten, rinkelende keyboards en aangenaam mallotige koortjes toe aan de pompende melodieën. Deze ‘poor man’s-Scissor Sisters’ zijn voor dag en nacht.

Hester Carvalho

Montevideo treedt op: vrijdag 12 januari op Eurosonic, Groningen, zie www.eurosonic.net. Voor meer informatie over de band, kijk op: www.montevideo.be

    • Hester Carvalho