Radio Voorkeur

Desmet live. Columniste van nrc.next Aaf Brandt Corstius bespreekt de trends in de kiosken en Hans van den Bergh vertelt over het werk van dichter en scheepsarts J.J. Slauerhoff (1898-1936). Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Creatief directeur Diederick Koopal van het reclamebureau TBWA/Neboko maakte de Unox-reclame met André Hazes, ‘Biertje?’ met de Zwitserse skileraar en soepreclames. Vijf jaar geleden werd hij reclameman van het jaar, maar misschien zou ‘cabaretier’ hem ook niet misstaan. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met de Haarlemse stadsdichter George Moormann die een uitgave verzorgde ter gelegenheid van de 175ste sterfdag van dichter Willem Bilderdijk. Verder gospelzangeres en dirigente Ebby Drente over de stem van haar moeder en Julien Holtrigter over zijn bundel Het stilteregister. Tevens een telefonische bijdrage van poet in residence Erik Lindner in Taiwan en de poëzie-agenda met optredens van Nederlandse dichters. Concertzender, 20.00-22.00u.

Langs de Lijn. Studiogast is psychiater Bram Bakker, die vertelt over mentale begeleiding in de sport. Verder bijdragen over de trainingskampen van Feyenoord en Ajax, respectievelijk in Turkije en Zuid-Afrika. En een voorbeschouwing op de Champions Trophy hockey (vrouwen). Radio 1, 22.04-23.00u.

Casa luna. Gast is online marketingman van 2006 Stephan Fellinger, expert op het gebied van internet en menselijk gedrag en internetwatcher. Hij praat over het wonder van het web, de relatie tussen vrouwen en internet en fenomenen als Second life en World of Warcraft. Radio 1, 0.04-1.00u.