Kind gedeputeerde thuis gekneveld door overvaller

Nijmegen, 9 jan. Een onbekende man heeft gisteravond de 17-jarige dochter van de Gelderse gedeputeerde T. Peters (CDA) overvallen. De man had volgens een woordvoerder van de provincie met een bivakmuts over zijn hoofd aangebeld bij de woning van de gedeputeerde. De dochter was op dat moment alleen thuis. Nadat zij de deur had geopend, werd ze vastgepakt en geslagen en raakte ze buiten bewustzijn. Buurtbewoners vonden haar korte tijd later gekneveld op straat. Zij heeft geen verwondingen opgelopen. De politie is een buurtonderzoek begonnen . Peters laat via de woordvoerder weten dat hij zich niet kan voorstellen dat er een verband bestaat met zijn werkzaamheden. Hij is als gedeputeerde in Gelderland onder meer belast met ruimtelijke ordening, wonen en cultuur.