Beveiligen van cd’s gestopt

Muziekmaatschappij EMI is gestopt met het aanbrengen van kopieerbeveiligingen op nieuwe cd’s. Dat betekent dat geen enkele platenmaatschappij meer cd’s uitbrengt die beveiligd zijn tegen het maken van digitale kopieën, want andere maatschappijen stopten al eerder met deze techniek. Dit nieuws staat op de website van de Nederlandse Brancheorganisatie voor de Muziekindustrie, de NVPI.

Platenmaatschappijen gebruikten de kopieerbeveiligingen op cd’s om illegale verspreiding van muziekopnamen, met name via het internet, tegen te gaan. Nu is duidelijk dat de kosten voor het gebruik van de technologie niet opwegen tegen de resultaten. Bovendien waren er afspeelproblemen: een beveiligde cd deed het vaak niet in een autoradio of een dvd-speler. De kopieerbeveiliging was ook makkelijk te omzeilen. (NRC)