Tennistitels voor Ljubicic, Malisse, Safina en Jankovic

DOHA. Ivan Ljubicic heeft het tennistoernooi van Doha op zijn naam gebracht. De als tweede geplaatste Kroaat was in de eindstrijd te sterk voor Andy Murray. Ljubicic had slechts twee sets nodig voor zijn zege op de Brit: 6-4 en 6-4. Het toernooi van Adelaide is gewonnen door de Serviër Novak Djokovic. In de finale versloeg Djokovic de favoriet van het thuispubliek, de Australiër Chris Guccione: 6-3, 6-7 en 6-4. Xavier Malisse had in de finale van het toernooi in Chennai geen enkele moeite met de Oostenrijker Stefan Koubek: 6-1 en 6-3. Voor Malisse was het zijn tweede zege in het ATP-circuit. In de Indiase stad zorgde hij zaterdag voor een stunt door de als eerste geplaatste Rafael Nadal in twee sets te verslaan. Bij de vrouwen gingen de titels dit weekeinde naar Danira Safina en Jelena Jankovic. Safina won in het toernooi van Gold Coast ten koste van de Zwitserse Martina Hingis de finale: 6-3, 3-6 en 7-5. De Servische Jankovic versloeg in Auckland in een marathonpartij van bijna drie uur de Russische Vera Zvonareva: 7-6, 5-7 en 6-3.