Televisie Film van de dag

Maverick. Dit is een vermakelijke filmversie van de westerntelevisieserie uit de jaren vijftig rond de melkdrinkende charmeur annex beroepsgokker Bret Maverick. Met Mel Gibson als de sympathieke oplichter, de titelheld die een meester in zijn vak is en een vliegensvlugge scherpschutter. Jodie Foster doet mee als aantrekkelijke dievegge/pokerspeelster en is een geduchte tegenstander. Met James Garner als de sympathieke marshall Zane Cooper is het aan elkaar gewaagde trio compleet. Garner speelde in de oorspronkelijke tv-serie Maverick. William Goldman, ook scenarist van de bijna even ironische westernklassieker Butch Cassidy and the Sundance Kid, schreef een overladen scenario dat hen jan en alleman doet bedriegen in een pokertoernooi. De flair van de humoristische film doet je de vele dubbele bodems die wat vermoeiend worden en de duur – 130 minuten – al snel vergeten.(Richard Donner, 1994, VS), Veronica, 20.30-22.50u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg