Statenlid boos om nep-actie

PVV-Kamerlid en Statenlid in Noord-Holland, Fleur Agema, voelt zich misleid door een ‘verzonnen actiegroep’ van die provincie.

Noord-Holland riep vorige maand de fictieve actiegroep Wij weten nix in het leven om aandacht te vestigen op de publiekscampagne ‘Weet jij veel’. Daarmee wil de provincie haar inwoners informeren over de plannen voor 2007. Door „prikkelende acties” van Wij weten nix wilde Noord-Holland de aandacht trekken.

Zo drongen de ‘actievoerders’ op 19 december een vergadering van Gedeputeerde Staten binnen om openheid te eisen over de uitgaven van GS. Ook werden er vragen op de websites van Statenleden geplaatst „Wij weten nix eisen meer informatie van de provincie, vooral als het gaat om besteding van onze belastingcenten. Dus doe met ons en al die Noord-Hollanders mee en laat van je horen!”, vroegen de ‘actievoerders’ aan Agema.

Vooral daarover windt het PVV-Kamerlid zich op. „Ze benaderen mij anoniem en stoppen veren in mijn reet om me zo uit de tent te lokken. Ik vind dat geen stijl.” Pas achteraf begreep Agema dat de actiegroep fictief was. Op 2 januari maakte GS bekend dat Wij weten nix een initiatief van de provincie was. Agema vindt het onacceptabel dat de provincie zo met belastinggeld omgaat. Daarom stelde ze vragen aan GS.

Financieel gedeputeerde Ton Hooijmaijers is ondanks de kritiek heel erg tevreden over zijn campagne. „We wilden met zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk mensen bereiken. Nou, bijna alle media hebben gebeld. Het heeft dus fantastisch gewerkt.”