Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met Adelheid Roosen over haar nieuwe toneelstuk Is.Man waarin de rol van de belevingswereld van de Nederlandse moslimman centraal staat. Verder toneelregisseur Pieter Kramen over zijn stuk Dogville, een bewerking van de film Dogville. De film staat bekend om de afwezigheid van decor. De theatervariant is juist een filmische wereld met ‘sets’. Ook een gesprek met journaliste Esma Choho, die praat over haar boek Moslim unlimited: (over)leven in het Wilde Westen en de actualiteit door de ogen van oud-Jiskefet-acteur Michiel Romeijn. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Actrice Marlies Heuer vertelt over haar rol in het stuk In wankel evenwicht , waarvoor toneelschrijver Edward Albee in 1966 de Pulitzer Prize ontving. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor voor Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788), de tweede in leven gebleven zoon van Johann Sebastian. Hij wordt ook wel de ‘Berlijnse’ of ‘Hamburgse’ Bach genoemd, naar de twee steden waar hij werkte. Hij componeerde een vracht aan instrumentale werken, vooral voor het clavichord en het klavecimbel, waarop hij – net als zijn vader – uitblonk. Hij schreef veel vocale werken die niet vaak worden uitgevoerd. Radio 4, 19.30-20.00u.

Darshan. Aandacht voor de discussie onder Hindoestanen over orgaandonatie. Sommigen hebben religieuze bezwaren, anderen zien het als een plicht mensen te helpen. Radio 5, 22.02-23.00u.

Casa luna. Hoofdredacteur van het reisblad Reizen Harri Theirlynck praat over de Vakantiebeurs, duurzaam toerisme en de invloed van internet op de reiswereld. Radio 1, 0.04-1.00u.