nrc.nl/blogs

Warmte. Freek Staps schrijft op zijn weblog New York hoe hij op CBS Evening News het item ‘Weird Weather’ zag. ,,Nou was het ook raar. Ik kwam bezweet en wel van de squashbaan, capuchontrui dichtgeritst, muts op – en buiten bleek New York T-shirts en korte broeken te dragen. Het warmterecord stond tot nu toe op 63 graden Fahrenheit (17 graden Celsius), normaal voor deze tijd van het jaar is 32. Het werd uiteindelijk 71 graden Fahrenheit (22 graden). Uitzonderlijk of niet, de weerrecords vliegen je in andere media om de oren. nrc.nl/new york
Warmte. Freek Staps schrijft op zijn weblog New York hoe hij op CBS Evening News het item ‘Weird Weather’ zag. ,,Nou was het ook raar. Ik kwam bezweet en wel van de squashbaan, capuchontrui dichtgeritst, muts op – en buiten bleek New York T-shirts en korte broeken te dragen. Het warmterecord stond tot nu toe op 63 graden Fahrenheit (17 graden Celsius), normaal voor deze tijd van het jaar is 32. Het werd uiteindelijk 71 graden Fahrenheit (22 graden). Uitzonderlijk of niet, de weerrecords vliegen je in andere media om de oren. nrc.nl/new york

Kathedralen. Hans Beerekamp vraagt zich op zijn weblog Europa af of er nog kathedralen worden gebouwd in Europa? ,,Nou en of!”, luidt het antwoord. Het Servo-Kroatische woord ‘hram’ – door de ‘Kazachse televisieverslaggever’ Borat vaak in een iets andere betekenis gebruikt, als hij aan zijn kruis krabt – betekent ‘tempel’. Het is het woord dat een politieagent in Podgorica met ontzag uitsprak, toen hij ons vertelde waar het orthodoxe kerstfeest gevierd zou worden, terwijl hij een boekje uit zijn zak haalde met een afbeelding van het nieuwe godshuis in het westen van de stad.” In het voormalige Joegoslavië zag hij overal om zich heen gloednieuwe moskeeën en kerken. „Rooms of orthodox, en ze zitten vaak vol. Eigenlijk is deze kerk nog helemaal niet klaar. De voorkant staat nog in de steigers, de binnenkant is helemaal leeg, op drie iconen na. Het rommelige terrein eromheen is een grote bouwput, met plassen en stapels zand en stenen. Buiten het door hekken omgeven terrein bevinden zich armoedige flats en een verpauperde overdekte markt, die nog het meest herinnert aan een Turkse bazar.”

nrc.nl/ee

Warmte. Freek Staps schrijft op zijn weblog New York hoe hij op CBS Evening News het item ‘Weird Weather’ zag. ,,Nou was het ook raar. Ik kwam bezweet en wel van de squashbaan, capuchontrui dichtgeritst, muts op – en buiten bleek New York T-shirts en korte broeken te dragen. Het warmterecord stond tot nu toe op 63 graden Fahrenheit (17 graden Celsius), normaal voor deze tijd van het jaar is 32. Het werd uiteindelijk 71 graden Fahrenheit (22 graden). Uitzonderlijk of niet, de weerrecords vliegen je in andere media om de oren.

nrc.nl/new york