Liverpool uit FA Cup

Arsenal heeft titelhouder Liverpool uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup.

Tsjech Tomas Rosicky maakt twee goals.

De Spanjaard Luis Garcia van Liverpool bij een sliding van de Braziliaanse Arsenal-speler Gilberto. Foto AP Arsenal's Gilberto, right, slides in on an leaping Luis Garcia of Liverpool during their FA Cup soccer match at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday Jan. 6, 2007. Arsenal won the match 3-1. (AP Photo/Dave Thompson) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FAPL LICENSE - SEE IPTC SPECIAL INSTRUCTIONS FIELD FOR DETAILS ** Associated Press

Liverpool is zaterdag uitgeschakeld in het Engelse bekertoernooi. De titelverdediger verloor op eigen veld van Arsenal (3-1). Ook Manchester United en Chelsea bereikten de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup, wat in Engeland meer waarde heeft dan het KNVB-bekertoernooi in Nederland.

Middenvelder Tomas Rosicky van Arsenal had een hoofdrol in het duel op Anfield Road. De Tsjechische international bepaalde in acht minuten met twee afstandsschoten de ruststand op 2-0. De Nederlandse spits Dirk Kuijt maakte met het hoofd de aansluitingstreffer voor Liverpool, maar de onlangs van een blessure teruggekeerde Thierry Henry besliste het duel vlak voor tijd. De Franse aanvaller van Arsenal maakte gebruik van defensieve missers bij Liverpool en stak het halve veld over, waarna hij beheerst scoorde.

Manchester United versloeg gisteren Aston Villa met 2-1, maar de koploper in de Engelse competitie had geen gemakkelijke middag. De Noorse invaller Ole Gunnar Solskjaer maakte in blessuretijd het winnende doelpunt. Manchester United, waar doelman Edwin van der Sar rust kreeg, was op voorsprong gekomen door een treffer van de Zweedse debutant Henrik Larsson, overgekomen van Helsingborg. De Tsjech Milan Baros bracht Aston Villa een kwartier voor tijd langszij. Ex-PSV’er Wilfred Bouma speelde de hele wedstrijd voor de ploeg uit Birmingham.

Chelsea had geen enkele moeite met het kleine Macclesfield Town. De Engelse middenvelder Frank Lampard had met drie treffers een groot aandeel in de 6-1 overwinning van de ploeg van trainer José Mourinho, die het moest stellen zonder de geblesseerde Nederlanders Arjen Robben en Khalid Boulahrouz.

In het Schotse toernooi om de FA Cup was Jan Vennegoor of Hesselink succesvol voor zijn club Celtic. De Nederlandse spits maakte het derde doelpunt in het duel met Dumbarton, dat eindigde in een 4-0 zege voor de ploeg uit Glasgow. Stadgenoot Glasgow Rangers werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg verloor het eerste duel na het vertrek van de donderdag ontslagen trainer Paul Le Guen met 3-2 van Dunfermline.