Kerstboomvuur op Museumplein

Kerstboomvuur op Museumplein Amsterdam. Op het Museumplein is gisteren de jaarlijkse kerstboomverbranding gehouden. De organisatie vreest dat het de laatste keer was dat ze bomen mochten verbranden. Het stadsdeel vindt het vuur te gevaarlijk. Veel gemeentes verbieden het verbranden en belonen kinderen die bomen inleveren. In Sneek levert iedere boom 30 eurocent op. Foto Roger Cremers. Nederland, Amsterdam, 07-01-2007 Tekst van AT5.nl: Zondag eind van de middag werd op het Museumplein de traditionele kerstboomverbranding gehouden. Even leek het erop dat het jaarlijkse ritueel niet door kon gaan. De gemeente had de vaste plek al vergeven aan het logo I AMsterdam en elke andere locatie werd te gevaarlijk bevonden. Op de valreep kreeg de organisatie toch een plek aangewezen. Rukwinden zorgden af en toe voor gevaarlijke situaties, maar alles leek onder controle. Toch vreest de organisatie dat dit het laatste jaar is geweest. Het stadsdeel vindt het vuur te gevaarlijk. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger